Ohjeita Koronavirusepidemiaan liittyen

10.3.2020

Kiinassa käynnistyi alkuvuonna uuden koronaviruksen aiheuttama tartuntatautiepidemia (COVID-19). Epidemiatilanne muuttuu jatkuvasti, joten siksi tulevaisuuden tilannetta, ihan lähipäivienkin osalta, on mahdoton ennustaa.

THL on jälleen päivittänyt terveydenhuollon toimenpideohjetta uuden koronaviruksen aiheuttamiin tautitapauksiin (COVID-19).
https://thl.fi/fi/web/infektiotaudit-ja-rokotukset/-/covid-19-toimenpideohjetta-paivitetty-epidemia-alue-laajenee?redirect=%2Ffi%2Fweb%2Finfektiotaudit-ja-rokotukset%2Ftaudit-ja-torjunta%2Ftaudit-ja-taudinaiheuttajat-a-o%2Fkoronavirus-covid-19

Epidemia-aluetta on laajennettu 9.3.2020. Epidemia-alueeseen kuuluvat tällä hetkellä Manner-Kiina, Iran, Etelä-Korea, Italia, Tirolin alueen hiihtokeskukset Itävallassa, sekä Saksassa Nordrhein-Westfalenin osavaltio. Epidemia-alueita arvioidaan uudelleen päivittäin. Edessä voi olla pian tilanne, jossa koronavirustartunnan voi saada mistä tahansa Euroopan maasta.

THL tiedottaa lisää tilanteen muuttuessa ja päivittää tietoja sivulle:

FC WILD korostaa huolellisen käsihygienian merkitystä kaikessa kanssakäymisessä. Joukkueiden edustajille ja erotuomareille/pelinohjaajille suositellaan kättelyn välttämistä ottelutapahtumien yhteydessä. FC WILD suosittelee, että jokaisella pelaajalla on oma juomapullo eikä yhteisiä juomapulloja käytetä.

Tehosta käsihygieniaasi.
* Pese kädet vedellä ja saippualla. Jos niitä ei ole saatavilla, käytä alkoholipitoista käsihuuhdetta.
* Käytä kertakäyttöpyyhkeitä käsien kuivaamiseen.
* Älä käytä yhteispyyhkeitä.
* Jos käytät suu-nenäsuojusta, älä koskettele sitä käsilläsi.
Vältä erityisesti
* läheistä kosketusta henkilöön, jolla on hengitystieinfektio
* läheistä kosketusta luonnoneläimiin sekä koti- ja hyötyeläimiin ja niiden eritteisiin

Jos epäilet koronavirustartuntaa, toimi paikallisten terveydenhuoltoviranomaisten ja THL:n ohjeiden mukaisesti ottamalla yhteyttä paikalliseen viranomaiseen ennen päivystykseen haketumista. Toimi näin myös, jos olet ollut läheisessä kontaktissa koronavirukseen sairastuneeseen henkilöön.

THL:n tiedotusta koronavirustilanteesta voi seurata täältä >> https://thl.fi/fi/web/infektiotaudit-ja-rokotukset/taudit-ja-torjunta/taudit-ja-taudinaiheuttajat-a-o/koronavirus-covid-19