FC Wildin ohjeet Veikkolan Futiskentällä tapahtuvaan pienryhmäharjoitteluun

Valtioneuvoston maanantai-iltana 4.5.2020 antamia koronavirusrajoituksia koskevia linjauksia ja ohjeita noudattaen seurat voivat käynnistää joukkueiden pienryhmäharjoittelun ja rajoituksia puretaan asteittain toukokuun edetessä edelleen. Palloliitto on päivittänyt tarkemmat ohjeistukset rajoitetusta pienryhmäharjoittelusta seuroille ja joukkueille em. linjausten mukaisesti.
Sekä Palloliiton että FC WILD:in kaikki ohjeet tulee käydä läpi jokaisen osallistujan kanssa. Valmentajat vastaavat, että ne on ymmärretty ja niitä noudatetaan. Jos ohjeissa on ristiriitaisuuksia, noudatetaan turvallisempaa vaihtoehtoa. Ohjeet muuttuvat kun tilanne ja rajoitukset muuttuvat. Seurataan muutoksia ja noudatetaan kulloinkin voimassa olevia ohjeita. Vaikka ohjeita on paljon, niiden perusajatus on tilanteen mukainen, selkeä ja omaksuttavissa.

Palloliiton ohjeet:
https://www.palloliitto.fi/jalkapallouutiset/palloliiton-paivitetyt-ohjeistukset-pienryhmaharjoitteluun

FC Wildin ohjeet Veikkolan Futiskentällä tapahtuvaan harjoitteluun

Pidetään jokaisen terveys ja turvallisuus aina ensisijaisena. Ketään ei painosteta osallistumaan ja sekä perheiden tilanteet että pelaajan kyky noudattaa etäisyyssääntöä ja muita ohjeita huomioidaan.
Sairaana tai vähänkään oireisena ei harjoituksiin tai kentälle voi tulla. Pienikin nuha on este. Jos edes epäilet, älä tule. Valmentajat antavat toipilaille tarkemmat ohjeet ja mahdollisen yksilöllisen harjoitusohjelman.

Ennakkoilmoittautuminen harjoituksiin on välttämätön, että valmennustapahtuma voidaan suunnitella turvalliseksi. Harjoitusryhmät, valmentaja(t) mukaan lukien, pidetään samoina harjoituksesta toiseen, eivätkä ryhmät ole tekemisissä toistensa kanssa. Valmentajat huolehtivat että jokainen tietää harjoitusryhmänsä jo kentälle tullessaan.
Vuoro alkaa 5 minuuttia yli merkityn aloitusajan ja päättyy 5 minuuttia ennen ennen virallista loppumisaikaa
Aina kun on tarpeen kohtaamisten välttämiseksi, kentälle tullaan Eerikinkartanontien puoleisista kentän lyhyen sivun porteista ja poistutaan koulua vasten olevan pitkän sivun porteista. Kentälle tullaan harjoituksen alkaessa ja poistutaan heti harjoituksen jälkeen turvavälit huomioiden.
Saattoliikenne autoilla liityntäpysäköinnin kautta. Polkupyörät jätetään väljästi vähintään 10 m kentältä. Harjoituksiin liittymättömät henkilöt pysyvät kokonaan poissa kentältä ja lähialueelta, ja kentän lähelle tai parkkipaikalle ei jäädä juttelemaan ennen tai jälkeen harjoitusten.
Kunkin pelaajan ylimääräiset varusteet, myös juomapullo, pidetään repussa tai laukussa, esim pyöräilykypärä kiinni remmeihin ja kengät laukun sisälle. Kentällä ei voi olla yhtään ylimääräistä esinettä. Sateen sattuessa kunkin ryhmän valmentaja vie reput ja laukut sadesuojaan.
WC-käynnit pukusuojan WC:ssä valmentajan luvalla ja yksi pelaaja kerrallaan. Pese kädet saippualla. Pukusuojia ei käytetä eikä niissä oleskella.
Kentän voi maksimissaan jakaa kolmeen osaan joissa jokaisella on maksimissaan 10 osallistujaa, joista vähintään 1 on valmentaja/ohjaaja. Kunkin ryhmän käyttämä osa sovitaan etukäteen. Huomioidaan, että kolmeen osaan jakaminen edellyttää, että turvavälit pystytään kaikissa tilanteissa säilyttämään.
Yksilöharjoittelu ei ole mahdollista sillä kentän osalla, jolla ohjattu harjoitus on käynnissä
Kättely, samoin kuin kaikenlaiset muut kontaktit, on kielletty
Sylkeminen kentällä on kielletty