FC WILD on valmiina pelaamaan SeksiPöxyt pyykkikoriin

Suomen Cupin ensimmäinen kierros pyörähtää käyntiin sunnuntaina, jolloin isäntäjoukkueen FC WILD:in vieraaksi kolmosdivarin SeksiPöxyt.
– Meillä on nuori joukkue, joka on valmis antamaan kovaa painetta vastustajalle. Vahvuutemme on kova hyökkäyspeli ja hyvä maalintekotaito, FC WILD:in valmentaja Ari Silvennoinen kertoo.

Statistiikka on Silvennoisen sanojen tukena, sillä menneellä kaudella FC WILD teki 96 maalia ja päästi vain 13. Sunnuntain pelaajarivistöön on valikoitunut nuori ja nälkäinen kokoonpano, pelaajien keski-iän ollessa noin 19 vuotta, joten nuoruuden innokkuus on kotijoukkueen puolella.
– Uskon, että iäkkäämmät, korjaan kokeneemmat, hyytyvät puolustamaan, joten pelaajamme antavat vastustajalle kunnon shokkihoitoa.

Vastustaja osaa olla jo varuillaan nuoren testosteroniryöpyn edessä, sillä SeksiPöxyjen joukkueenjojhtaja Ilkka Nolvi lähtee peliin lakki kourassa.
– Lähdemme innokkaina ensimmäiseen viralliseen otteluun. Odotamme nuorta ja vaarallista jengiä vastaan. Vaikka sarjataso on eri, niin se ei merkitse mitään, FC WILD tulee varmasti vauhdikkaasti vastaan.

Suomen Cupin sääntömuutos on otettu molemmissa joukkueissa ilolla vastaan. Kaikkiaan Suomen Cupiin on ilmoittautunut mukaan 314 joukkuetta.
– Tämä on parasta, mitä suomalaiselle jalkapallolle on tapahtunut kymmeneen vuoteen. Sääntömuutos mahdollistaa pienten seurojen nousun näytille ja tämä luo hyvää jalkapallokulttuuria, Silvennoinen iloitsee.

SeksiPöxyjen muistoissa on takavuosien peli TPS:a vastaan, kun peli päättyi liigajoukkueen 1-0 voittoon.
– ¬Nämä on hienoja tapahtumia, joita futis tarvitsee. Tämä on odotettu muutos ja on hienoa, että pääsee kohtaamaan isompia joukkueita. Jos nyt käy niin, ettei Pöxyt jatka, niin innolla odotan, mitä joukkueita FC WILD saa vastaansa. Sunnuntain pelissä kannustan keskiviivalla tasaisesti molempia joukkueita, Nolvi kertoo.

Tiina Jokinen