FC WILD kasvatti Julius Tauriainen vahvistamaan FC Lahden puolustusta

FC Lahti ja laitapuolustaja Julius Tauriainen ovat solmineet kahden vuoden pelaajasopimuksen. Tauriainen siirtyy Lahteen puolalaisen MKS Miedź Legnican organisaatiosta. Hän on 21-vuotias ja 172-senttinen pelaaja.

Veikkolassa kasvanut Julius Tauriainen aloitti jalkapallon paikallisessa FC WILDissa, jossa hän pelasi aina teini-ikään asti. Tauriainen siirtyi Helsingin Jalkapalloklubin organisaation kautta Saksaan Freiburgiin 2019. Saksassa hän pelasi ensin SC Freiburgin nuorten joukkueessa, kunnes nousi pelaamaan Bundesliiga-seuran kakkosjoukkueeseen neljänneksi korkeimmalle sarjatasolle. Freiburgin kakkosjoukkue nousi sarjatasoa ylemmäs ja Tauriaisen vastuu kasvoi 3. Bundesliigassa. Yhteensä hän pelasi kolmanneksi korkeimmalla sarjatasolla 28 ottelua keskikentällä ja puolustajana.

Saksasta miehen ura jatkui viime syksynä Puolaan MKS Miedź Legnican organisaatioon. Puolan reissu jäi kuitenkin lyhyeksi ja Tauriainen suuntasi Lahteen. Hän liittyy FC Lahden miehistöön erittäin innoissaan.

– Saksassa pelasin 3. Bundesliigaa ja se oli huikeaa. Se oli kova liiga ja opin paljon. Ensin pelasin keskikentällä, mutta kauden edetessä sain vastuuta enemmän laitapakkina. Saksan jälkeen etsin uutta seuraa, kun halusin pelata enemmän laitapakkina. Sitten tuli pikkureissu Puolaan ja siitä ei jäänyt paljoa käteen. Nyt olen hyvillä fiiliksillä Lahdessa ja tämä on minulle uusi mahdollisuus. Olen kuullut Lahdesta paljon positiivista ja täällä on tuttuja pelaajia ja tuttu valmentaja, joten tiedän vähän, millaista pelityyliä on odotettavissa. Olen innoissani, Tauriainen aloittaa.

Tauriaisen tausta keskikenttäpelaajana näkyy hänen pallonkäsittelytaidoissaan. Hänen molemmat jalkansa ovat yhtä vahvoja pallon kanssa, joten Tauriainen kykenee pelaamaan kummallakin laidalla. Hän haluaa olla FC Lahdessa vahva myös hyökkäyssuuntaan.

– Minulla on taustaa keskikenttäpelaajana, joten siinä on pitänyt olla hyvä pallon kanssa. Liikun laajalla säteellä ja teen töitä molempiin suuntiin. Hyökkäyspäässä haluan antaa niitä ratkaisevia syöttöjä suoraan hyökkääjille, joista tehdään maaleja, Tauriainen kuvailee.

Tauriainen on kuuluisan jalkapallosuvun vesa. Hänen isänsä Pasi on entinen maajoukkuepelaaja ja jo isoisä on ollut jalkapalloilija. Myös Tauriaisen sedät Kimmo ja Vesa ovat menestyneet pääsarjatasolla. Tauriaisen veli pelaa puolestaan ammatikseen Englannissa.

– Isän kanssa puhumme paljon jalkapallosta koko ajan ja hän on auttanut paljon. Äitini tuki on ollut myös tärkeää. Isältäni saan paljon palautetta ja tukea, sillä hän on kokenut jalkapallossa lähes kaiken, Tauriainen kiittää.

FC Lahden päävalmentaja Mikko Mannila pitää seuran uutta hankintaa erittäin mielenkiintoisena. Mannila pitää taitojen lisäksi myös Tauriaisen asenteesta. Päävalmentaja kuvaa Tauriaista nykyaikaiseksi laitapuolustajaksi.

– Hän on erittäin mielenkiintoinen laitapelaaja. Hän pelasi alle 21-vuotiaiden maajoukkueen kanssa hyvät karsinnat laitapakkina. Tauriaisella on paljon potentiaalia ja hän haluaa urallaan eteenpäin. Hän on nuori pelaaja, jolla on kovat tavoitteet. Kentällä hän on monipuolinen pelaaja ja hänen perustaitonsa ovat hyvällä tasolla. Hän on jo käynyt ulkomailla ja pelannut siellä miesten otteluita. Odotan innolla työskentelyä hänen kanssaan. Olen myös iloinen, että saimme kahden vuoden sopimuksen, sillä se tuo jatkuvuutta joukkueeseen, Mannila iloitsee.

Tauriainen on urallaan kolunnut Suomen juniorimaajoukkueputken läpi ja hänellä on 34 nuorten ja poikien maaottelua.

Teksti: Tommi Leirilaakso

Kuva: Taneli Okkonen