FC WILD ja FC Honka ovat allekirjoittaneet kaksivuotisen valmennuksen koulutusyhteistyösopimuksen

23.1.2020

Sopimuksen tausta ja tarkoitus:

 

Miksi alueellista koulutusyhteistyötä:
Valmennusosaaminen ja sen vaikuttavuuden vahvistaminen on keskeinen keino pelaajan laadukkaan arjen luomisessa. Suomen Palloliiton tavoitteena onkin, että jokaisella lapsella ja nuorella on osaava ja koulutettu valmentaja. Tavoitteen myötä Palloliitto on uudistanut valmentajakoulutuksensa rakennetta, sisältöjä, koulutustapoja ja menetelmiä. Uudistus on Palloliiton historian suurin ja tulee entisestään vahvistamaan valmentajien osaamista käytännön kenttätyössä.

Käytännön tasolla valmennusosaamisen eri prosessit ja niihin liittyvät koulutukset viedään tulevaisuudessa mahdollisimman lähelle pelaajien ja valmentajien arkea. FC Honka, FC Lahti, Ilves, FC Inter, HJK, SJK ja KuPS ovat mukana seurayhteisöjen Valmennusosaamisen kehittäjä -piloteissa.

Pilottiprojektissa palkataan ydinseuraan seurayhteisön valmennusosaamisen kehittäjä, joka ottaa kokonaisvastuun seurayhteisön valmentajien kehittämisestä ja alemman tason koulutuksista Futisvalmentajan startista ikäluokkavalmennukseen ja UEFA C-tasolle asti. Lisäksi kehittäjän tehtäviin kuuluu vastata yhteisön valmentajien koulutusrekisteristä, organisoida valmentajaverkoston toimintaa ja järjestää yhteisiä tapaamisia, teemakoulutuksia ja tietoiskuja.

FC Hongan valmennuksen osaamisen kehittäjä on Kari "Laku" Laukkanen.

Valmentajille tulossa lisätietoa ja kutsuja valmennuskoulutuksiin lähiaikoina.

Lisätietoja allekirjoittaneelta.

Tapio Keränen
FC WILD ry
toiminnanjohtaja