P05 Unique Cupin voittoon Vierumäellä

27.5.2016

FC WILD P05 Unique Koti Cup

P05 voitti viime viikonloppuna Vierumäen Unique Cupin kolmipäiväisen turnauksen

P05 voitti 20-22.5 FC Kuusysin ja Suomen Urheiluopiston järjestämän Unique Koti Cupin 16 joukkueen haastesarjan. Keino- ja luonnonnurmella pelattua turnausta helli hienot kelit ja onnistuneet puitteet vaikka joillekkin pelaajille opistomajoitus oli uusi kokemus.

Ensimmäinen peli pelattiin järjestävän seuran FC Kuusysin Sinivalkoisia vastaan melko myöhään eli peli alkoi vasta 20:30. Ensimmäinen puoliaika menikin herättelyyn ja nukkumatin häätämiseen, jonka seurauksena taukotilanne oli 0-2 Kuusysille. Toisella puoliajalla alkoikin sitten tapahtua. Pelaajat heräsivät, miehet ja pallo liikkuivat niin kuin kuuluu ja nopeasti peli olikin tasan 2-2. Vastustaja yritti pelata aikaa mutta tämä kääntyi heitä vastaan kun menimme johtoon viimeisen minuutin maalilla 3-2, joka jäikin ottelun lopputulokseksi.

Toinen peli pelattiin lauantai aamulla KoNa vastaan. Vastustajan erittäin fyysinen ja paikoin harmaalla alueella pelitapa tuotti pojille harmaita hiuksia. Pallonhallinta oli pojilla 80% mutta vastustajan kaksi harpuuna hyökkäystä ja niistä 100% käytetyt maalipaikat tarkoittivat, että puoliajalle mentiin jälleen 2-0 tappioasemassa. Toisen puoliajan hyvä peli ja kiri, eivät tuottaneet perjantain kaltaista lopputulosta, joten turnauksen ensimmäinen ja viimeiseksi jäänyt tappio koettiin numeroin 2-1.

Kolmanteen peliin saatiin vastaan EPS Musta, joka tiedettiin jo ennalta vahvaksi vastustajaksi. Myös EPS:n fyysinen peli aiheutti hankaluuksia alkuun mutta aamun ensimmäisestä pelistä heränneenä pojat vastasivat fyysiseen haasteeseen ja pelasivat kovaa ja puhtaasti. Hyvällä ilmeellä ja pelillä EPS kaatui selkein loppunumeroin 4-0.

Neljänteen peliin astui toiselle puolelle kenttää tuttu vastustaja MasKi, jota vastaan viikkoa aikaisemmin pelattu sarjapeli oli päättynyt 18-2 voittoomme. Tuttu vastustaja antoi valmennukselle mahdollisuuden kokeilla erilaista taktiikkaa, joka osoittautui niin toimivaksi, että sillä pelattiin turnauksen päätyyn asti. Maski kaatui selvin numeroin 1-6.

Sunnuntaina herättiin tietoisena siitä, että semifinaali ottelulla aloitettaisiin ja vastaan astuisi lauantaina kovaa fyysistä pelia pelannut KoNa. Tällä kertaa poikia ei päästy yllättämään vaan KoNaa oli altavastaaja heti alkuvihellyksestä asti. Tällä kertaa ei myöskään vastustajan roiskaisut onnistuneet vaan KoNa kaatui puhtaasti 0-4 numeroin ja finaalipaikka oli FC WILD P05:sten.

Finaaliin astui hyviä otteita läpi turnauksen esittänyt NJS Sininen. Hienosti pojat keskittyivät itse peliin ja vastustajan kovista otteista huolimatta, pelasivat omaa peliä ja uskoivat kovan työn tuottavan tulosta ja näin tapahtuikin. Voitto kotiin numeroin 4-0 ja pojat pääsivät nostamaan pokaalia turnausvoittajina.

Pelillisesti hieno turnaus pojilta, kypsää tekemistä ja uskoa omaan tekemiseen, siinä avaimet turnausvoittoon.